TetracloretilenaNatura chimica : Formula moleculara: C2Cl4
NR.CAS: 127-18-4
Abreviere: Percloretilena

Descriere generala :
Percloretilena este este un lichid incolor cu miros eteric. Este insolubil in apa. Solubil in alcool, eter si uleiuri. Se descompune lent in atmosfera umeda si calda si in prezenta luminii rezultand acizi tricloroacetici si hidroclorici, care ar putea coroda containerele din metal. Poate reactiona violent sau exploziv cu anumite metale alcaline, hidroxidul de sodium si aluminiul.
Percloretilena este un solvent clorurat folosit, de obicei, ca substanta de curatare uscata, pentru indepartarea petelor si ca agent de degresare.
Concentratia maxima admisa de percloretilena in mediul ambient este de 50 mg/m3 aer.

Conditii tehnice de calitate:

Caracteristici

UM

Limite

Metode de incercare

Percloretilena, min

%

99,8

ILL-033/1-03-19

Interval de distilare (95% vol)

oC

120-121,5

ASTM D 1078-01

Culoare, max.

Unitati Hazen

20

SR ISO 2211-94

PH, min.

8

ASTM D 2110-00

Apa (Karl-Fisher)

%

0,01

ASTM E 203-01

Alcalinitate (NaOH), max.

%

0,01

ASTM D 2106-00

Reziduu la evaporare, max.

%

0,005

ASTM D 2109-01


Proprietati specifice:

Densitate la 20 o C, g/cm3

1,623

Temperatura de fierbere, o C

121

Inflamabilitate

inflamabil

Proprietatile tipice prezinta valori aproximative si informatii cu caracter general; proprietatile tipice nu fac parte din conditiile tehnice de calitate.

Domenii principale de utilizare:
solvent de curatire si degresare a metalelor;
solvent pentru curatarea uscata;
solvent pentru lacuri si vopseluri, grasimi, uleiuri, gudroane, cauciuc;
intermediary in sinteza organica;
agent de curatare chimica a textilelor sintetice si naturale.

Informatii de livrare:
cisterne zincate sau din otel inoxidabil;
200 l TDA butoaie din tabla dublu decapata.

Ambalare si depozitare:
Se recomanda depozitarea produsului in incaperi racoroase si protejate contra actiunii directe a luminii, umiditatii si caldurii. A se evita depozitarea in subsoluri sau incaperi neprevazute cu sistem adecvat de ventilare. Containerele trebuie sa fie inchise tot timpul verificati periodic sa nu se inregistreze scurgeri.

Informatii privind securitatea :
Va rugam sa consultati Fisa Tehnica de Securitate a Produsului (Material Safety Data Sheets-MSDS), care vine in sprijinul clientilor in vederea satisfacerii la un nivel mai bun a cerintelor legate de depozitare, de siguranta, de manipulare ca si a celor care decurg din reglementarile locale in domeniul sanatatii si sigurantei.

Important:
Percloretilena se evapora rapid in aer.
Percloretilena patrunde rapid in sol in apele subterane.
Percloretilena se descompune lent in mediul inconjurator.
Vaporii irita pielea, ochii si tractul respirator superior. Expunerea pe termen lung poate afecta ficatul, rinichii si sistemul nervos central.


Important:
Pentru o mai buna conformare a produsului la nevoile dumneavoastra, va recomandam realizarea unor teste inainte de utilizarea efectiva a produsului. Va sfatuim sa stabiliti, in maniera proprie, modalitatea potrivita si sigura de manipulare, depozitare, utilizare si dispunere a produsului. Toate informatiile din aceasta fisa tehnica sunt oferite spre analiza dumneavoastra, pentru investigare si verificare. Informatiile prezentate sunt de buna credinta si demne de incredere. Descrierile, informatiile, datele tehnice sau design-ul nu trebuie considerate ca parte a termenelor si conditiilor noastre de vanzare. In mod expres nu ne asumam raspunderea pentru orice pierdere, dauna sau cheltuiala ca urmare a nerespectarii informatiilor furnizate in acest document.

POSIBILITATI DE COMANDA


Comanda prin telefon
+40250773413

E-Mail
Puteti comanda tetracloretilena la adresa de email office@excor-serv.ro sau prin intermediul formularului de contact. Veti fi contact pentru confirmarea comenzii